Några av våra kundcase

Mojang Studios - Konsult

Mojang – Tillfällig hjälp med techrekrytering

Mojang är skapare av Minecraft och ägs av Microsoft och en av världens absolut mest framgångsrika spelstudios. De hörde av sig till Grooo för att få hjälp med techrekrytering på plats. Deras TA team består av flera personer idag och processer och system finns naturligtvis på plats.

I detta fall fanns inget behov av att ta del av Grooos metoder, däremot en riktigt vass konsult som kan representera Mojang i kampen om världens bästa utvecklare.

Grooo placerade en operativ midlevel TA konsult att ta del av teamet som en intern resurs. Konsulten hanterar kandidatprocesser, utbildar hiring manangers, och driver rekryteringsprocessen från start till mål.

Läs mer

Doors - Projekt

Doors.live – Bygga en rekryteringsfunktion på en startup

När Doors kontaktade Grooo hade vi tidigare hjälp grundaren i några av hans tidigare startups, med mycket lyckat resultat. Detta var var dock en helt ny startup med ont om tid lite pengar och MYCKET högt ställda förväntningar.

Vi kom överens om upplägget projekt, där Grooo sätter hela TA strukturen och driver den som en intern TA-funktion. Sedan sattes ett team samman av en senior projektledare och en senior sourcer. Ett ATS sattes snabbt på plats och konfigurerades upp, material producerades, pitchar slipades och inom loppet av några veckor var sourcingen i full gång. Under projektets gång har Grooo både ökat och minskat arbetsinsatserna i tid och anpassat för de olika utmaningar Doors stått inför. Resultatet är en modern TA funktion på plats och strax över 10 nya seniora techrekryteringar. Varav 30% tjejer.

Läs mer

Cambio Healthcare - Projekt & Konsult

Det främsta projektet som drevs hos Cambio, var att ta ett grepp om hela techrekryteringen inom företaget, där frågor och strategier byggdes kring bland annat volymrekrytering. Genom att sätta upp en rekryterings-stand-up på veckobasis möjliggjorde dem att öppna upp för samarbete mellan teamen, Hiring Managers och rekryterare för att inte tappa talangfulla kandidater. Samt att kunna effektivisera ”time to hire” och genom det förbättra hela kandidatupplevelse.

Mycket tid lades även ner på att implementera ett ATS, vilket inkluderade att bygga och designa Cambios nya karriärsida och bli experter på hur systemet fungerar. Samt sätta upp strukturer och mallar för rekryteringsprocesser men också att hålla utbildningar för chefer på hela företaget.

Läs mer

Vimla! - Nyckelroller

I ett uppdrag hos Vimla arbetade vår konsult som ansvarig rekryterare i nära samarbete med deras Chief Technology Officer, för att hantera samtliga delar av rekryteringsprocessen. Med det innebar bland annat Employer branding, skapandet av kravprofiler och stakeholder management då en omstrukturering behövdes för att göra en mer effektiv rekryteringsprocess.

Med målet att tillhandahålla bästa möjliga kandidatupplevelse där kandidater går till slutfas och erbjudande, strukturerades rekryteringsprocessen upp efterföljt med noggrann sourcing för att få in rätt kandidater.

Läs mer

Nordkap - Projekt

Att hitta och anställa kvinnliga ingenjörer och utvecklare inom tech är en välkänd svår uppgift att lösa. Men det är en viktig uppgift, särskilt eftersom monokultur är dåligt för företaget. Att anställa fler kvinnor i dev, design, produkt och ledning i allmänhet skapar en hälsosammare arbetsplats. Det har visat sig att olika arbetsplatser ger bättre resultat, högre ekonomisk avkastning och säkerställer en bredare erfarenhet.

I ett uppdrag hos Nordkap togs beslutet tillsammans med vår rekryteringskonsult att anställa fler kvinnliga devs. Genom att skapa viktiga förändringar, som att göra mer inkluderande jobbannonser, smart och riktad sökning och anställa med avsikt att utbilda, lyckades de snabbt bygga en kandidatpipeline och på bara 3 månader nå sitt mål att ha en jämn könsfördelning i sitt team. Vilket också gjorde Nordkap till ett fintechbolag med fler kvinnor än män, även i ledande positioner.

Läs mer