Några av våra kundcase

Fishbrain

Uppdraget hos Fishbrain inleddes med enbart headhunting av kandidater, att ta emot ansökningar och hålla i intervjuer. Uppdraget och rollen utvecklades sedan till ett mer helhetsansvar där vi ansvarade för kandidaterna genom hela processen och hade god dialog med Hiring Managers (Engineering Managers). Rollen utvecklades ytterligare där vi höll i vissa projekt inom Employer Branding och var med och tog fram företagets core values. Vi har här även strukturerat rekryteringsprocessen och metoderna utifrån Fishbrains behov samt implementerat Teamtailor och sett till att systemet rullar smidigt internt.

Här tillsatte vi roller som Backend, Android, iOS, Product Manager, Director of Engineering, Product Designers, CPO och Business Development Manager.

MatHem

MatHem hade behovet att växa inom tech och skulle anställa cirka 30 personer innan årsskiftet 2019. Behovet var att anställa 12 Software Developers, 3 iOS, 4 Android, 2 Dev Leads, 2 Data Engineers, 1 Data Analyst, 2 Product Manager och 1 CPO. Under senare skede kom även anställning av 1 Tech Recruiter.

En annan del av MatHems behov var att jobba med Employer Branding, implementering av nytt ATS och karriärsida. Här jobbade vi till stor del med operativ rekrytering i form av sourcing, screening av ansökningar, intervjuer, kandidathantering och intervjuer. Utöver det skapade vi också en onboardningprocess, ny rekryteringsprocess och bygget av den nya karriärsida. Samt implementeringen av deras nya ATS och byggde upp en process för Visa sponsorship.

Symphony

Symphony hade en stor tillväxtplan av sitt engineering team i Stockholm och var i behov av en lokal partner som kunde stötta dem i ett långsiktigt perspektiv, för att säkerställa att arbetet sköttes både kvalitativt och effektivt. Utifrån de målen Symphony önskade uppnå presenterade vi på Grooo en lösning vilket innefattade ett team av två personer som arbetade dedikerat mot kund i projektform.

Fokuset låg på det mycket viktiga operativa arbetet, såsom sourcing och intervjuer, men även på det breda koordineringsarbetet. Både externt mot kandidater och internt mot verksamheten. Insatser gjordes också med att lyfta deras employer brand genom diverse artiklar i digitala nyhetsmedier. Rollerna som tillsattes innefattade ett brett spann av olika utvecklare, testare och chefspositioner.

Cambio Healthcare

Det främsta projektet som drevs hos Cambio, var att ta ett grepp om hela techrekryteringen inom företaget, där frågor och strategier byggdes kring bland annat volymrekrytering. Genom att sätta upp en rekryterings-stand-up på veckobasis möjliggjorde dem att öppna upp för samarbete mellan teamen, Hiring Managers och rekryterare för att inte tappa talangfulla kandidater. Samt att kunna effektivisera ”time to hire” och genom det förbättra hela kandidatupplevelse.

Mycket tid lades även ner på att implementera ett ATS, vilket inkluderade att bygga och designa Cambios nya karriärsida och bli experter på hur systemet fungerar. Samt sätta upp strukturer och mallar för rekryteringsprocesser men också att hålla utbildningar för chefer på hela företaget.

Vimla!

I ett uppdrag hos Vimla arbetade vår konsult som ansvarig rekryterare i nära samarbete med deras Chief Technology Officer, för att hantera samtliga delar av rekryteringsprocessen. Med det innebar bland annat Employer branding, skapandet av kravprofiler och stakeholder management då en omstrukturering behövdes för att göra en mer effektiv rekryteringsprocess.

Med målet att tillhandahålla bästa möjliga kandidatupplevelse där kandidater går till slutfas och erbjudande, strukturerades rekryteringsprocessen upp efterföljt med noggrann sourcing för att få in rätt kandidater.

Nordkap

Att hitta och anställa kvinnliga ingenjörer och utvecklare inom tech är en välkänd svår uppgift att lösa. Men det är en viktig uppgift, särskilt eftersom monokultur är dåligt för företaget. Att anställa fler kvinnor i dev, design, produkt och ledning i allmänhet skapar en hälsosammare arbetsplats. Det har visat sig att olika arbetsplatser ger bättre resultat, högre ekonomisk avkastning och säkerställer en bredare erfarenhet.

I ett uppdrag hos Nordkap togs beslutet tillsammans med vår rekryteringskonsult att anställa fler kvinnliga devs. Genom att skapa viktiga förändringar, som att göra mer inkluderande jobbannonser, smart och riktad sökning och anställa med avsikt att utbilda, lyckades de snabbt bygga en kandidatpipeline och på bara 3 månader nå sitt mål att ha en jämn könsfördelning i sitt team. Vilket också gjorde Nordkap till ett fintechbolag med fler kvinnor än män, även i ledande positioner.